Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

η προταση που παραμελήθηκε

1η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε:ενάντια στους εαυτούς μας!


-ενάντια στο ατομικό συμφέρον που οδηγεί στο στρουθοκαμιλισμό  και τον εγωισμό,και μας καθιστά ουραγούς και τυφλούς πιστούς των πασης φύσεως δελτίων "ειδήσεων". η κινητοποίηση και πολιτικοποίηση είναι απάντηση σε αυτές τις τάσεις.


-ενάντια στο "επαναστατικό"  στερεότυπο.άρνηση στην καπήλευση της επαναστατικής ιδεολογίας και του οράματός της,pause επιτέλους στα στείρα κασετοφωνάκια του Che. 
ΟΧΙ στο επαναστατικό στυλάκι που τόσοι αρέκσονται να ακολουθούν και στην τελική ελάχιστα διαφέρει από τα πρότυπα της μαζικής κουλτούρας. 
ΟΧΙ στα κομματικά και παρακομματικά παπαγαλάκια, μικρομέγαλους πολιτικούς, ατάλαντους αρχιτέκτονες, που το έριξαν την επαναστατική ρητορεία, χωρίς ποτέ να επαναστατήσουν στο συμβατικό τρόπο σκέψης τους,στις προκαταλήψεις που τους πλασαρίστηκαν και τόσο άκριτα υιοθέτησαν,σ τα στερεότυπα με τα οποία μεγάλωσαν,στην απολυτότητα των απόψεών τους.


τι θα έλεγε ένας μελλοντικός μελετητής για τις καταλήψεις των τελευταίων ετών; ίσως ότι είναι αυτιστικά αναποτελεσματικές, με τρομερή έλλειψη πρωτοτυπίας και φαντασίας, με φασίζουσες μεθόδους επιβολής μειονοτικών απόψεων και με εκ των έσω καταστροφή της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που υποτίθεται ότι προασπίζουν.χαρακτιρίζονται από συστηματική υποβάθμιση των σπουδών μας,την απαξίωση του μέσου της κατάλυψης μεσω της επανάληψης καιτ ης συνήθειας, απαξίωση και χλέυη κάθε νέας πρότασης, και τελικά από την αλαζονεία μιας μειοψηφίας έναντι των πολλών: ποτέ αυτή η μειοψηφία δενα διατίθεται να πληρώσει το τίμημα των αποφάσεών της τις οποίες έχουν υποστεί οι πολλοί.ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για να χαθεί εξάμηνο,ενώ παράλληλα διατυμπανίζουν ότι τα μαθήματα δεν έχουν και τόση σημασία (κάτι που προφανώς για τους ίδιους ισχύει αν κριθεί η ποιότητα των έργων τους).


τα ΕΑΑΚ αποτελούν το κατεστημένο της Σχολής Αρχιτεκτόνων.είναι η εξουσία που πολεμούν και οφείλουν πρώτα απ'όλα να αλλάξουν οι ίδιοι τα μυαλά τους.



2η μάχη:ενάντια στη σάπια πολιτική εξουσία και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ-ενάντια στην άκρατη ιδιοτικοποίηση-ενάντια στην επιβολή του χρήματος επί της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας!


το γεγονός ότι στις τελευταίες επαναληπτικές δημοτικές εκλογές καταγράφηκε 60-70% ο συνδυασμός λευκό-άκυρο-αποχή,δηλώνει καταφανώς ότι η πλειοψηφεία του εκλογικου σώματος της χώρας δεν είναι αδιάφορο, αλλά εκφράζει τη δυσαρέσκειά του! δείχνει ότι ο λαός είναι καταπιεσμένος,δεν έχει επιλογές που να δίνουν λύση στα προβλήματά του,και ότι χρειάζεται κάτι νέο και ελπιδοφόρο, μια σπίθα, που θα διοχετεύσει την αντίδρασή του.
η σπίθα οφείλει να είναι κάτι νέο.η μαζικότητα του κινήματος θα είναι δεδομένη εφόσον ο καθένας κληθεί να συμμετάσχει με το δικό του δημιουργικό τρόπο και όχι μέσω της επιβεβλημένης και πεπατημένης κατάληψης έτσι όπως έχει καθιερωθεί!ο καθένας θα βρει τον τρόπο να αντιδράσει, ακόμη και με την ίδια την Αρχιτεκτονική.


ΠΡΟΤΑΣΗ:


ανοιχτή σχολή-ανοιχτά μυαλά


ΟΧΙ πορεία γύρω-γύρω ->πορεία με στόχο ->ειρηνική κατασκήνωση στην Πλατεία Συντάγματος και την είσοδο της Βουλής,αορίστου χρόνου,μέχρις ότου η κυβέρνηση αποφασίσει να αλλάξει στρατηγική.


Μαζική προσέλευσή -> αλληλεπίδραση με περαστικούς


-αμεσοδημοκρατικό (δημο)ψήφισμα


-πολιορκία της βουλής μέσω των δράσεών μας μέχρι να μαζευτεί οι πολιτική και νομοθετική εξουσία και να τα αλλάξει ΟΛΑ


-παγκόσμια κάλυψη από τα ΜΜΕ


-ολοι οι κάτοικοι της χώρας θα συμφωνήσουν ότι: αν δε θέλουμε να μας αλλάξουν ΔΝΤ-ΕΕ,πρέπει να λλάξουμε μόνοι μας


-πανελλαδικός όρκος αλλαγής


-κατάληψη της πλατείας συντάγματος όπως αναφέρθηκε παραπάνω, με στρατηγική περικύκλωσης (Βασ. Σοφίας, Μ.Βρεττανια, Εθνικός Κήπος, Ερμού, Κολωνάκι, Σάππειο, Άνγωστος Στρατιώτης, αποκλεισμός αυτοκινήτων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου