Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Γερμανικό Καλοκαίρι για πάντα!

μακέτα στο μουσείο DDR του Βερολίνου
Φήμες που κυκλοφόρησαν στην Γερμανική πρωτεύουσα θέλουν την αγαπητή καγκελάριο Άγγελλα Μέρκελ να βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον Γεώργιο τον 2ο για την πώληση μεγάλου μέρους των Ελληνικών Νησιών.

Πρώτο στις προτιμήσεις των Γερμανών παραμένει η Μύκονος, η οποία και θα πωληθεί πρώτη. Με τη Μύκονο θα ξεκινήσει από φέτος το Πάσχα το πιλοτικό πρόγραμμα "Deutchen Inseln in der Ägäis". Από την πώληση της υπολογίζεται ότι θα ξεπληρωθεί περίπου το 2,35% του δημόσιου χρέους. Μέχρι το τέλος του 2014, θα έχουν πωληθεί τα Δωδεκάνησα και 25 ακόμα Νησιά. Η Νήσος Χίος δε, θα δοθεί στην Τουρκία για να εξαγοράσει 2ετή συνθήκη ειρήνης.

Πέρα από την τόνωση της τουριστικής τους ανάπτυξης, το Γερμανικό πρόγραμμα σχεδιάζει και την βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Το 70% της επιφάνειας των Νησιών, κυρίως τα κομμάτια που δεν βρίσκονται σε επαφή με θάλασσα, θα καλυφθεί με αιολικά και ηλιακά πάρκα. Η παραγόμενη ενέργεια, πολλαπλάσια της ετήσιας κατανάλωσης της Ελλάδας, θα μεταβιβάζεται απευθείας στην Γερμανία.

3 σχόλια:

  1. Μακάρι, έτσι τα νησιά θα μεταφερθούν από την Αφρική (που τώρα ανήκουν) στην Ευρώπη.

    ...Αντε γαμήσου ρε μαλάκα, εξυπνάκια λιμοκοντόρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tha prepe na skeftesai ligo prin grapseis tetoia anegkefala asteia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αναφερεστε ο ενας ανώνυμος στον αλλο φανταζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή