Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άστεγοι κατακλύζουν το Μουσείο Μπενάκη!

Σε ετοιμότητα τίθεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων.

Με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, και μετά από συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς, ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να παρασχεθεί κάθε φροντίδα για τους πολίτες που βρίσκονται στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί:
_διατίθενται χώροι του δήμου για τη φιλοξενία άστεγων
_κινητοποιούνται ομάδες εργασίας στους δρόμους, για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας
_στην προσπάθεια συμμετέχουν από θέσεις αυξημένης ετοιμότητας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και την Υπηρεσία "Καθαριότητας"

Στα πλαίσια του προγράμματος "Αθήνα Καθαρή" το Μουσείο Μπενάκη ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται στο φιλόξενο αίθριό του, τους άστεγους της Αθήνας. Έξαλλος δηλώνει ο αρχιτέκτονας του Μουσείου, Ανδρέας Κούρκουλας. "Διαταράσσουν τη ροηκότητα της εισόδου" λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους αστέγους.

Η Ελληνική  Ένωση Αλουμινίου και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής δήλωσαν ότι θα χορηγήσουν περί τα 500 "Αστικά Κιβώτια" (βλ. διαγωνισμό) τα οποία θα διατεθούν σε αστέγους έναντι συμβολικού αντιτίμου (100 μπουκάλια μπύρας).


Παράλληλα με τη φιλανθρωπική αυτή δράση το Μουσείο Μπενάκη οργανώνει έκθεση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό "Αστικό Κιβώτιο", η οποία θα διαρκέσει από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου.



1 σχόλιο:

  1. Το κείμενο προφανώς εμπίπτει στην κατηγορία μυθοπλασία/σάτηρα και δεν έχει σκοπό να θίξει πρόσωπα και καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή