Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

λαϊκός θρήνος για τον Ζ.


Πλήθος ιμέιλ γέμισαν το ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο μετά το συγκινισιακό σοκ της αποχώρησης του Ζ. Αγαπημένε, στις καρδιές μας διδάσκεις ακόμα.. 

*επειδή μας άρεσε το κόνσεπτ του fan fiction και επειδή ο μπλόγγερ δεν επιτρέπει μεγάλα σχόλια, και επειδή τούτο εδώ έχει την πλάκα του, σας το δίνουμε, από την Έλενα Γιανπαπα με αγάπη..






"Πως, πως είναι δυνατόν να παραλείπετε από το σύντομο βιογραφικό τις υπεροχότατες και αξιομνημόνευτες ατάκες, με τις οποίες γενιές και γενιές φοιτητών μυήθηκαν στα μυστήρια της δομικής μηχανικής...Με φράσεις-κλειδιά, όπως "στην πάντα έρχεται ο Λοσάντα" και "δεσποινίς, το δίκαννο!" άφηνε τις ροπές να αποτυπωθούν στα νεαρά μυαλά! Μνημειώδης άλλωστε θα μείνει ο αγώνας του (γνώστός και ως "ο Αγών Του") να ενθαρύννει τους φιλόδοξους φοιτητές αρχιτεκτονικής να ξεπεράσουν τους πολιτικούς μηχανικούς γιατί είχε βαρεθεί να λέει "εσεις βέβαια δεν είστε μηχανικοί, αφήστε τα αυτά για κανέναν που ξέρει".
Τέλος, και πόσο άραγε με θλίβει αυτή η λέξη (...λυγμ...), θα ήθελα να υμνήσω και εγώ τον παροιμιώδη κοινωνικό σχολιασμό του προφέσσορα Ζ, που με υπερβάλοντα ζήλο μας ανέλυε τις οδηγικές ικανότητες συναδελφισσών ώστε να τις αποφεύγουμε στο δρόμο, αλλά και μας παραινούσε να αποφύγουμε το παράδειγμα άλλων καθηγητών μας και να μην επιδιδώμαστε σε πράξεις ακολασίας σε κλειστές αίθουσες, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα ανοίξει την πόρτα και ποια έδρα θα πάρεις στο μέλλον!"


Κάθε φορά που ρίχνεις πλάκα στο γιαπί
μη περιμένεις να 'ναι ορθή η πάκτωσή της...
έχε τα μάτια σου ανοιχτά βράδυ πρωι
γιατί μπροστά σου πάντα βρίσκεται η ροπή της...

Κι αν κάποτε τα σίδερα τα βρεις
ποιος άραγε θα ξέρει να τα βάλει...
Ζητούμενο πάντα στη δομική
να βρεις εσύ το δυσμενέστερο δοκάρι... 

Αυτή η πλάκα έχει ονόματα βαριά
που'ναι αρθρωμένα σε αμφίπακτο δοκάρι...
Άλλοι θα πουν πως ειν'τα σίδερα πολλά
κι άλλοι πως έχεις beffective που σοκάρει...

Κι αν κάποτε περάσεις δομική
ποιος ξέρει άραγέ τι θα σου μείνει...
αν θα'μαστε καλοί μηχανικοί
δεν θα 'ναι ο Ζ(ητα) πια εδώ για να μας κρίνει..."

1 σχόλιο: